• Acne therapie

 • Wat is acne?
  Acné is de medische term voor puistjes. Bij de ene persoon blijft het daarbij, bij de andere persoon is het een uitgebreide huidaandoening. Acné wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van comedonen (mee-eters), rode pukkels en puistjes. Als het een hevige ontsteking is, ontstaan er onderhuidse ontstekingen die na genezing littekens achterlaten. Acné ontstaat door een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een belangrijke rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. Ook staan darmklachten vaak in combinatie met acne.

  De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer talg. Indien er teveel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden comedonen genoemd. In de talgklier bevinden zich bacteriën die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vetzuren zet de verstopte klier zich uit en scheurt uiteindelijk open.

  De irriterende stoffen komen in aanraking met de omgrenzende huid en veroorzaken een ontsteking. Acne kan ook ontstaan door uitwendige factoren die een verstopping van de talgklier veroorzaken zoals bepaalde cosmetica, oliehoudende of chloorhoudende producten. Tenslotte zijn er nog verschillende geneesmiddelen die aanleiding kunnen geven tot het ontstaan of verergeren van acné.

  Welke behandelingen zijn mogelijk?
  Voor het behandelen van acne werken wij met cosmeceuticals. Dit zijn cosmetische producten met hoge percentages actieve werkstoffen uit de farmaceutische industrie. Cosmeceuticals werken dieper en in de huid dan de traditionele producten. (Tot in de levende huidlaag). Hierdoor zijn ze effectiever voor de huid en de conditie en structuur van uw huid zullen zichtbaar verbeteren.
  De huidverbeterende behandelingen van Image Skincare starten altijd met een milde behandeling om de huid in balans te brengen en voor te bereiden op alle andere behandelingen van Image Skincare. Na deze (Image Skincare Facial) behandeling gaat u de huid thuis verzorgen zodat u na 2 weken of bij de volgende behandeling kunt overstappen naar de andere Image Skincare peelingen.

  Vergoeding zorgverzekeraar.
  Doordat wij in het bezit zijn van de Specialisatie Acne worden behandelingen bijna altijd vergoed door uw zorgverzekeraar.

  Gratis en vrijblijvend intakegesprek.
  Wil je graag weten wat we voor je kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken wij nauwkeurig naar de huid door middel van een huidanalyse en kunnen we ook vaststellen in welke gradatie de acne zich bevind. Daarnaast is er ruimte voor al je vragen en bekijken we samen de mogelijkheden. Om samen tot een gewenst resultaat te komen.